hiking, yoga & mindfulness retreat

MAY 4 – 9 and MAY 18 – 23  // 2020
Yoga, Hiking & Mindfulness retreat Ibiza

nederlandse-vlag Dit Retreat is voor iedereen die klaar is voor transformatie en meer vreugde, voor hen die aandachtiger willen leven in het moment. Die van Yoga houden maar geen profs hoeven te zijn, die graag de natuur induiken om zich te verbinden met stilte en schoonheid. Avonturiers die zich willen voeden met Ibiza zon, zee en puurheid en open staan voor authentiek delen.


Ontspan je lichaam en focus je geest door de dagelijkse yoga, heerlijke wandelingen, mindfulness oefeningen en meditaties. Ontmoet geestverwanten en maak nieuwe vrienden. Gids Lucien laat de mooiste plekjes zien. Plekken waar je normaal nooit zou komen op Ibiza. Gun jezelf deze krachtige week vol zon, beweging, verstilling, delen en schoonheid

Kom aan het begin van de zomer 2020 naar Ibiza. Een heerlijke periode op het eiland voor een Hiking – Yoga- Mindfulness retreat van Ibiza Powerspot. Het is al lekker warm, iedereen is ontspannen en de locals keren terug naar het eiland. Je slaapt in een verbouwd klooster en de yoga is in de ochtend tegenover de 3e magnetische plek op aarde, Es Vedra. Ontdek de schoonheid en puurheid van Ibiza in de wandelingen. Gun jezelf een krachtige 6 dagen vol zon, beweging, verstilling en schoonheid.

Reviews van eerdere deelnemers :
De retreat was geweldig ! The combi Yoga & Hiking, de organisatie. Ik voelde me echt welkom en thuis. We bezochten echt mooie stukken van Ibiza, ik heb er gewoon geen woorden voor, het is een gevoel.. en het was Geweldig !
Sylvia Bartelds

Heel bijzonder, inspirerend, je komt op plekken die je zelf nooit zou vinden, ook niet uit boekjes. Yoga op het Dak van de Villa is prachtig. Als je dat kunt opslaan op je eigen harde schijf in je hoofd, is dat iets om nooit meer te vergeten
Meta Bos

31073277_10213418713914952_42550232411537408_n

Na dit retreat:
? Heb je vastgelopen patronen, gevoel van minderwaardigheid en blinde vlekken getransformeerd tot meer in je kracht staan in vreugde
? Voel je meer inspiratie, visie en vertrouwen om leiding te nemen over die delen in je leven waar dat nodig is
? Voel je je meer in je lijf
? Heb je genoten van een voedende tijd met een grote schoonmaak voor je body & Mind
? Heb je jezelf tijd en ruimte gegeven om begeleid naar je patronen te kijken die stress en niet-verbondenheid veroorzaken, en in de plaats is nu ruimte voor groei en transformatie
? Heb je een welkome verzorging ervaren van zon, zee en stilte, heerlijk eten en meer aandacht en liefde voor jezelf
? Een mooie verbinding gemaakt met nieuwe vrienden op een magische plek. een lach en een traan gedeeld en je ervaart een langer blijvende diepe verbondenheid met jezelf, anderen en het leven

Klik hier om nog meer inhoudelijk over dit retreat te lezen!

Programma ( kan onderhevig zijn aan verandering)
*07.30 Begeleide Meditatie
*08.00 Yoga en/of lichaamsgerichte oefeningen  (incl. lach yoga)
*09.00 Ontbijt
*10.00 Walk into your heart cirkel, powered by HEART IQ
*12.30 Lunch & vrije tijd (of take away picnic)
*14.00 Hike
*19.00 Diner
*20.30 Vrije tijd

Inhoud Retreat samengevat:
– 5  overnachtingen
– Ontbijt / lunch / diner ( 3 diners na de hike zijn niet inclusief)
– 1x groep ademsessie,  1x lachyoga sessie,  transformatie spiraal & Heart IQ sharing circle
– 4 Hikes
– 3 Ochtend Yoga sessies & 1 sunset yoga Es Vedra sessie
– Water, thee, koffie, fruit

Optioneel (niet inclusief):
– ophalen/wegbrengen vliegveld. Deze service kost 25 euro per autorit (als je geen auto huurt )
– massages
– cacao ceremony
– Mantra’s zingen
– Gong Bath
– Souls Song Circle
– Andere healing modalities

Impressions of the Hiking, Yoga & Mindfulness Retreat

Prijzen & Accomodaties: Verblijf in het klooster
Vlakbij de Villa in het dorpje Es Cubells ligt een klooster, opgericht door pater Palau. Een Karmeliet die enkele jaren op Es Vedra in een palaugrot heeft gewoon. Het klooster is een spiritueel stilte centrum gerund door nonnen. De kloosterkamers zijn gerenoveerd tot degelijke en sobere kamers die altijd tot in de puntjes schoon zijn. Verwacht geen luxe, je bent in een klooster! Het positieve van soberheid is dat je je geheel op je proces kunt concentreren. De toilet en de douche zijn op de gang.( 4 douches and toilets)  Het uitzicht is op zee en het klooster staat in een zeer rustige natuurlijke omgeving vlakbij het dorpje Es Cubells. Het klooster ligt op minder dan 10 minuten rijden van de Villa, daar doen we in de ochtend Yoga op het dak met het adembenemende uitzicht.

Prijzen retreat incl. accomodatie
– Single kamer Klooster met douche en verwarming 5 nachten  695,-

Organisator & Gids: Lucien Lecarme

lucienIk kwam 5 jaar geleden naar Ibiza en was meteen getroffen door de geweldig mooie en gevarieerde natuur op dit Balearische eiland. Groene Valleien en heuvels, eenzame strandjes en baaien met helder azuurblauw water en hoge kliffen vind je op nog geen 20 minuten van elkaar. Ik vond een wandelgids in mijn huis en begon in de winter het eiland te verkennen en begon te begrijpen waarom Ibiza ook wel het Eiland van de eeuwige lente heet door de velden vol met bloemen en bloeiende amandelbomen in februari en maart, groene terrassen met citroen bomen en vijgenbomen en boomgaarden vol met sinaasappelbomen die bloeien in maart en een heerlijk aroma verspreiden.
Maar ook de ruigheid van de kust met ongelofelijke vergezichten en weer een heel andere vegetatie.

Vanuit deze liefde voor Ibiza en passie voor het hiken begon ik al snel wekelijkse open groepswandelingen te organiseren in de winter met HikingIbiza.nl, en begeleid ik veel families en toeristen in de zomer. Met op maat gemaakte wandelingen en historische informatie breng ik mijn kennis over en deel ik de mooiste plekjes van het eiland. Veel van mijn klanten zijn verbaast over wat Ibiza allemaal te bieden heeft !In het voorjaar en het najaar biedt ik retraites aan vanuit mijn huis tegenover Es Vedra, met hiken en Yoga. Een droom die in vervulling gaat !

Diamond-Heartunion-jack-flagThis retreat is for everybody who feels ready for a transformation. For those adventurers that choose to live more attentive and feel deeper in the moment: that love yoga but don’t have to be a pro, that love to dive into nature to connect with silence and beauty. For those who want to experience the nurturing Ibiza sun, sea and purity and are open for authentic sharing.

May 4-9 and May 18-23
Visit our hiking – yoga- mindfulness retreat at the beginning of summer season 2020 in Ibiza! A wonderful period to be in Ibiza to enjoy the relaxed pre-summer vibes and the acceptable temperatures for hiking. You stay in a renovated monastery and the Yoga in the morning is in front of third magnetic powerspot in the world: es Vedra. Discover and enjoy secret spots during the hikes. Give yourself a week full of sun, movement, stillness and beauty.

Review of a participant of the retreat:

‘I will carry this week with me for the rest of my life!’
Lotte Freyee

‘This week was a big gift for me, to see where i am in my life !’
Elly Mollema

After the walk out of your mind retreat you :

 
? Have transformed parts of your stuck patterns and blind spots into more awareness and more joy
? Feel more inspired, more alive and confident to master those parts in your life where you held back, lacked confidence & vision.
? Feel more embodied
? Had a magical recharging time with nurturing sun, sea, healthy food & silence
? Had a cleansing of body and mind and a break from daily patterns that cause you stress and worry.
? Allow more and more space for a process of growth, insight and self-acceptance
? Experience a natural movement from feeling isolated and contracted towards expansion and a longer-lasting openness of the heart
? Have experienced to feel deeper at the moment
? Made wonderful connections with like-minded friends in a pure and magical place
? Have shared laughter and tears, relaxation and healing time, transformation and openness
 31292827_10213446394646953_431592630690775040_n

General daily program (times & program subject to change depending on the length of the hike and weather)

*07.30 Guided meditation
*08.00 Yoga and/or body activation practice (incl. laughter yoga
*09.00 Breakfast
*10.00 Walk into your heart circle, powered by HEART IQ
*12.30 Lunch & free time (or take away picnic)
*14.00 Hike
*19.00 Dinner
*20.30 Free time

 

Prices & Accomodation:
A single room in the monastery
Close to the Villa, we find the Monestary of Es Cubells. Founded by father Palau who lived several years in a cave on Es Vedra. The monastery is now a spiritual centre run by nuns from the Carmelite order. The rooms have turned into practical sober clean rooms with just the basic necessities. So don’t expect any luxury! We offer basic rooms with the toilet and showers shared (There are 4 showers & toilets, on average 1 shower for 2 people). The sober design will contribite to the focus on your inner journey this week.  All rooms have nice views, some seaview and some Hillview. With good weather, we practice Yoga in the roof of the villa, with bad weather we stay in the monastery for Yoga.

Prices Retreat incl. Accomodation
Single room monestary with shared shower & toilet  €695,-

Prices include stay, breakfast/lunch/dinner (after 3-afternoon hikes dinner are not included), water, tea, coffee, yoga, meditations, hikes, intention workshop, transport to hiking startingpoints. The meals are vegetarian/ meat fish on demand.

Summery content Retreat
– accomodation
– breakfast/lunch/dinner ( 3 dinners after 3 hikes in restaurants are not included)
– 5 nights in the Monastary
– Intention workshop & sharings
– 4 hikes, included one morning sunrise hike
– each morning Yoga sessions & meditations

optional (not included)
airport shuttle service ( 25 euro single way)
– massage
– Cacao ceremony
– music Jam
– sunrise Hike & yoga on location
– laughter Yoga session
– mantra singing

 

Impressions of the Hiking, Yoga & Mindfulness Retreat

Organiser & Guide : Lucien Lecarme
Lucien-ontheRoofI first came to Ibiza 7 years ago and was struck by natural beauty, green Valleys and hills ( even in mid-summer !) secluded beaches and diversity of landscape. I hired a car and got high just by driving around, probably receiving the special vibration, the sacred heartbeat of Ibiza. Pretty soon i discovered that Ibiza has so many hidden treasures, best discovered by hiking! I found a small German book with 3-4 hour walks all around the island, and filled many winter days with exploring these walks, finding out new ones myself and be absolutely thrilled by the views, the roughness of some high cliff coastlines backed up by beautiful romantic landscapes filled with white blossomed almond trees in february/march. Often i stopped walking, stood still for a minute and was overwhelmed by the sheer beauty of hidden valleys, the smell of the flowers and gentle winds cooling my head. And that all most of the time in T-shirt and short walking pants.

One of my strongest passions now is to share these experiences, to share the beauty of natural Ibiza and all it got to offer. So i decided to offer guided walks all season in Ibiza and special retreats with the main focus on body awareness and hiking. www.hikingibiza.nl

——————————————————————————————————————–
© Lucien Lecarme Photography